Aktuellt & symbol Intressant

Vårt fokus är inställt på att varje dag prestera maximalt för våra kunder. Att leverera resultat och hålla fokus på det vi har fått förtroendet att sköta. Därför är det naturligt att nyheter om oss snabbt blir nedprioriterade, men här nedan har vi trots allt lagt upp några inlägg som berättar om det som händer i vårt bolag. Läs dem gärna.

Månadsbrev augusti 2019

Augusti var en turbulent börsmånad med tvära kast och hög volatilitet, vilket också stämmer överens med det historiska mönstret. Mycket kunde härledas till en ytterligare upptrappning av det allt mer utdragna handelskriget mellan USA och Kina. Efter en återhämtning under månadens andra halva låg dock indexen endast någon procent ned vid månadsskiftet.

Månadsbrev juli 2019

Juli bjöd på en lugnare utveckling än tidigare månader med mildare sidledes rörelser i Sverige och USA. Marknaderna agerade tydligt avvaktande i väntan på Feds räntebesked i slutet av månaden. I övrigt präglades månadens nyhetsflöde av bolagens halvårsrapporter.

Månadsbrev juni 2019

Juni månad visade på styrka och marknaderna har nu tagit igen en stor del av den nedåtrekyl vi såg i maj. Både i Sverige och USA steg storbolags-index med mer än 5% under månaden. Utvecklingen drevs huvudsakligen av mer duvaktiga tongångar än väntat från flera tunga centralbanker som lämnat räntebesked under månaden.

Månadsbrev maj 2019

I maj månad har vi fått se en kraftig nedåtrekyl på börserna världen över efter en stark inledning på året. Den svenska börsen (OMXS30) backade totalt 9,88% under månaden vilket resulterar i att utvecklingen sedan årets start är +7,22%. Samma mönster kan ses i övriga Europa, USA och Asien. Fortsatt eskalerande handelskonflikter och nedåtpekande makrostatistik är till stor del bakgrunden till vändningen.

Ny medarbetare hos Ericsson & Partners – Herman Eklund

Vi vill hälsa vår nya kollega Herman Eklund välkommen till Ericsson & Partners!

Månadsbrev april 2019

April månad bjöd på en stark börsuppgång med svenska börsen (OMXS30) i topp efter att ha stigit hela 7,90%. Hittills under 2019 har OMXS30 stigit med närmare 19%. Perioden präglades av årets första rapportperiod som överlag kommit in över förväntningarna.

Vi söker Assisterande Portföljförvaltare

Har du ett brinnande intresse för de finansiella marknaderna? Är du nyutexaminerad eller har jobbat något år efter dina studier? Vill du vara en del av ett professionellt team och driva vår verksamhet framåt? Då är detta chansen för dig!

Månadsbrev mars 2019

Mars månad har präglats av bankfrossa, fler turer kring både Brexit och handelsavtal, duvaktiga centralbanker samt ytterligare kronförsvagning.

Månadsbrev februari 2019

Februari månad har präglats av fortsatta uppgångar där den svenska börsen (OMX30) steg +3,78% och USA (S&P500) steg +2,97% efter en stabil rapportperiod, duvaktig FED och en förhoppning om lösning av handelskonflikten.

Kunskap, tips och idéer för 2019

I torsdags samlades 80 speciellt inbjudna gäster till vår investerarkväll för att få reda på hur börsåret kommer att gå, hur man kan få bra avkastning utan att behöva ta aktiemarknadens risker och vilka våra bästa aktieidéer är just nu.

En fullspäckad investerarkväll

Torsdagen den 24:e januari kl 17.30 bjuder vi på en fullspäckad investerarkväll. Vi kommer att bjuda på kunskap, insikter och gå igenom frågeställningar som ”Hur går börsen” 2019”.

En investering i framtiden

Vi har under ett par år sponsrat Baobab School i Conakry, Guinea. Vi är glada för att kunna bidra till att fler barn får gå i skola. Det är en investering i framtiden.

Välkommen Nils

Som en del i vårt Next Generation Program tar vi in unga, ambitiösa och välutbildade personer som vill ha en praktisk inblick i kapitalförvaltning. I år har vi glädjen att välkomna Nils.

Prenumerera på Ericsson & Partners dagliga morgonbrev

Låt oss hjälpa dig att hänga med i dagens viktigaste händelser.

Ny hemsida

I samband med vårt namnbyte lanserar vi en helt ny hemsida som bättre speglar vårt bolag idag. Enklare, modernare och tydligare.

Vi växer och vill bli fler

Det går bra för oss och vi söker därför fler medarbetare!

Namnbytet är klart

Sedan 1 januari heter vi Ericsson & Partners. Namnbytet har gått igenom och godkänts, och inom kort kommer vi även byta vår logotyp och grafisk identitet.

Ny grafisk identitet

Nytt namn medför såklart en ny logotyp. I samband med namnbytet gör vi en total översyn av vårt varumärke och vår kommunikation.

Nytt ansikte i teamet

Vi har glädjen att hälsa Martin Lundh välkommen till oss!